9 Haziran 2015

annemin rüyaları

seçimler yapıldı,oy çalınmasın nöbetçisi gönüllülerdendim,bazıları şairliğimden olsa gerek ki beni orada gençlerin arasında görünce keyifle güvenle gülüyorlardı,benim onları üniformalıların ve  bürokrasinin şerrinden koruyabileceğime inanan gençlerdi bu bazıları,bu yüzden işte şiirin gücüne bir kez daha inandım bende.unutmamak lazım doğa selfi çektirmez...

hdp demokratik programıyla yüzde on üç oy alıp yüzünüzü bi Neruda dizesi gibi gülümsetti. annem senin oy verdiğin parti sonuncu olmuş gene Temel deyince ben bir kez daha gülümsedim. en güzeli ne biliyor musunuz sevgili blok arkadaşları insan emeğin sömürülmemesine oy verince iyi bi şarabın tadını almış gibi hoş oluyor.birde seni başkan yaptırmadık ya oh olsun.:)

kuşlar yavrulama mevsimine girdi,kirazlar sepetlerde görücüye çıktı,domatesler artık bahçeden geliyor, karpuz kavun ucuzladı. bütün bunlar annemin hayatında çok önemli. o tıpkı Calvino romanlarındaki karakterler gibi hiç farkına varmadığımız bu ayrıntıları hep fark eder. annem kuş yuvalarını bozanları hiç sevmez. evinde karınca görünce sevinir. namaz kılarken dualarında hep annesini hatırlar. benim okuduğum bazı kitapların önenini kalınlığından anlar ve şöyle der,bu kitap kuran gibi kalın Temel...onun ölçü sistemi böyledir ama insanları ölçerken terazisi yüreği olur. misal bu seçimlerdeki adaylardan en çok genç olan cici çocuğu sevmişti.semt pazarından alış veriş yaparken yüzünü bi sevinç kaplar,salatalığın domatesin soğanın iyisini görür görmez tanır ve fiyatını sonra öğrenir pahalılığa kızar,gülleri de çok sever,ama koparılmamış gülleri.onun dini başka bir şeydir,hiç okumadığı kalın bi kitaba inanır...:)annemin rüyaları hep çocukluğundandır,bazen otlattığı keçilerden zeytinle konuşur,bazen derenin suyuna ayaklarını sokup kayalarda oturur ve almış yıl sonrasını düşünür.rüyasında annesini gördüğünde hep iyi şeylerin olacağına inanır.





dip not:(annem bu sabahta rüyasında annesini görmüş)


3 yorum:

yaz-(s)aklan-kaç dedi ki...

Ohh olsun :) başkan yaptırmadık! Bir annelerin bir de çocukların rüyaları çok güzel :)

Makbule Abalı dedi ki...

Oy ve ötesi grubu ya da sandıklara sahip çıkanlar nasıl da umut oldular ülkeye...
Annelerin güzel rüyaları keşke hep gerçek olsa...

DARK_BLUE dedi ki...

Şükür ki doğallığından hiç bir şey kaybetmemiş annelerimiz var..

Yeni adresim

ara ara aşağıdaki adresimde yazacağım https://atesinsesi.wordpress.com/ /